TIP na valentínsky darček s poéziou pre všetky zmysly | Frutree

14. február - Deň svätého Valentína

Deň svätého Valentína, známy aj ako Deň zaľúbených, je pomocou pre plachých zaľúbencov a tajných ctiteľov. Podľa stáročnej tradície tento výnimočný deň nepripúšťa, aby milovaná osoba vyznanie odmietla, alebo aspoň zaň nepoďakovala.

V 90. rokoch 20. storočia prenikla tradícia pripomínania si Dňa zaľúbených, svätého Valentína, aj do štátov strednej a východnej Európy vrátane Slovenska.

Legendárna tradícia

Podľa nej pôvodne pohanský kňaz Valentín, obrátený na kresťanskú vieru, žil v Ríme v treťom storočí po Kristovi. V ríši v tom čase platil dekrét cisára Claudia, ktorým sa zakazovalo rímskym vojakom oženiť sa, pretože manželské radosti by ich odvádzali od plnenia vojenských povinností.

Svätý Valentín považoval nariadenie za porušenie Božích zákonov a snúbencov tajne oddával. Za to skončil vo väzení. Aj tam pomáhal kresťanom, posilňoval ich modlitbami a robil zázraky. Najznámejším je vrátenie zraku dcére žalárnika. Keďže Valentín sa viery nevzdal, 14. februára roku 270 ho Rimania popravili. Legenda dodáva, že Valentín stačil pred smrťou napísať lístok žalárnikovej dcére s vyznaním lásky. Práve to sa stalo základom valentínskej tradície.

Láska je poéziou zmyslov.

Potešenie pre chuťové poháriky.

Vytvorili sme pre Vás originálne chute spojením lahodnej čokolády, ovocia a orechov.

My vo Frutree veríme, že potravinové darčeky sú symbolom šťastia, inšpirácie a oslavy. Dávať jedlo ako darček je hlboko zmysluplné gesto, ktoré demonštruje naše pocity, keď nám slová zlyhávajú. Pre mnohých ľudí je dávanie darčekov jazykom lásky a spôsob, ako tým najdôležitejším dávajú najavo, ako im na nich záleží.

Darčeky z potravín sú zaručenou cestou k srdcu iného človeka.

Potešenie pre oči.

Aj obal môže byť darčekom. Pripravili sme pre Vás krásne darčekové krabice. Darčekové balenie zvyšuje zvedavosť a nedočkavoť u obdarovaného.

Potešenie pre dušu.

Priložte k darčeku aj valentínske prianie na vlastnej valentínskej pohľadnici "valentínke".

Valentínsky darček s osobným valentínskym prianím na krásnej pohľadnici je najlepšou voľbou, pokiaľ ide o vyjadrenie lásky, uznania a ohľaduplnosti. Personalizovaný darček presahuje rámec bežných darčekov a vytvára trvalé spomienky pre darcu aj obdarovaného. Ukazuje, že ste venovali pozornosť a úsilie výberu darčeka, ktorý skutočne reprezentuje individualitu a záujmy obdarovaného.

Vyberte si jednu z našich predpripravených pohľadníc a vložte do nej svoje osobné valentínske prianie. Pohľadnicu vytlačíme a vložíme k darčeku.

 

Tip na valentínske darčeky

 

Predstavenie Frutree s.r.o.

Frutree je výrobca čokoládových dobrôt, a baliareň sušeného ovocia a orechov.

Je dlhoročným držiteľom certifikátov kvality IFS Food, IFS Brooker, UTZ a Eko Bio.

Garantujeme nielen čistú prirodnú chuť a vôňu ovocia, orechov a čokolády, ale aj zachovanie a funkčnosť živín, vitamínov a minerálov.

Valentínske darčeky vyrábame a balíme tesne pred expedíciou, aby ste získali najvyššiu kvalitu a čerstvosť.