Orechy prospievajú normálnym kognitívnam funkciám | Frutree

Zhrnutie

Kognitívne funkcie človeka závisia aj od správneho fungovania mozgu. Mozog na optimálne fungovanie a ochranu pred voľnými radikálmi potrebuje stály prísun prírodných živín. Stres (pozitívny alebo negatívny) zvyšuje spotrebu živín. Viac živín sa spotrebuje, ale aj vylúči.

Orechy a sušené ovocie obsahujú živiny, ktoré prospievajú normálnym kognitívnym funkciám. Podľa nariadenia európskeho parlamentu [1] môžeme o pozitívnom vplyve jednotlivých druhov orechov a ovocia na kognitívne funkcie hovoriť len vtedy, ak 100 g obsahuje: viac ako 30 % odporúčanej dennej dávky živiny (významný zdroj živín) alebo minimálne 15 % odporúčanej dennej dávky živiny (zdroj živín).

Predchádzajúce tvrdenia platia len pre orechy a sušené ovocie v najvyššej kvalite, ktoré sú správne skladované. Nesprávne skladovanie môže úplne znehodnotiť kvalitu, prípadne aj Bio pôvod a môžu sa stať pre organizmus škodlivé. Môžu za to oxidatívne procesy.

Pri konzumácii si treba dávať pozor na množstvo. Aj tu platí známe príslovie, aj dobrého veľa škodí. Optimálna denná dávka orechov a sušeného ovocia je približne 50 g, alebo za jednu hrsť.

Na doplnenie. Frutree je obchodná značka spoločnosti Vetter Slovakia, spol. s r.o., ktorá patrí medzi najväčšie a najmodernejšie baliarne orechov a sušeného ovocia v Európe. Na Slovensku, v Hlohovci zamestnáva viac ako 200 zamestnancov.

Čo sú kognitívne funkcie?
Čo potrebuje mozog na normálne fungovanie?
Orechy a ovocie obsahujú živiny, ktoré prispievajú kognitívnym funkciám
Odporúčaná denná dávka orechov a sušeného ovocia
Kvalita orechov a sušeného ovociae?
Správne skladovanie orechov a sušeného ovocia
Predstavenie Vetter Slovakia, spol. s r.o.
Naša ponuka: